Aeres Groep stapt in innovatiewerkplaats Floriade

De Aeres Groep en de provincie Flevoland hebben een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een innovatiewerkplaats op het toekomstig Floriadeterrein in Almere.

De Aeres Groep is de eerste partner in deze innovatiewerkplaats. Het is de bedoeling dat er een broedplaats ontstaat waar bedrijven en kennisinstellingen samen kunnen experimenteren en innoveren in aanloop naar 2022.

De Aeres Groep wil haar verbondenheid met de thematiek van de Floriade zichtbaar maken door haar aanwezigheid en participatie op het Floriadeterrein. Zij doet dat onder meer door zich actief te binden aan het initiatief van de provincie voor de realisatie van de innovatiewerkplaats ‘Living lab’.

Making-of
Tijdens de ‘economische making-of’ periode in de aanloop naar 2022 kunnen bedrijven en (kennis)instellingen hier experimenteren en innoveren. Op deze wijze groeit de werkplaats de komende jaren mee met de innovaties van dat moment.

De provincie wil met de innovatiewerkplaats in aanloop naar en tijdens het evenement ook een internationaal podium bieden waar bedrijven en instellingen hun nieuwe concepten tentoon kunnen stellen.

Aeres Groep
De Aeres Groep heeft in Flevoland vestigingen van Vilentum Hogeschool (Almere en Dronten) en Groenhorst (Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord). Verder heeft de groep vestigingen in Gelderland, Utrecht en Limburg.