Aftrap boomplantseizoen met als doel 1 miljoen bomen

  Zoals bekend is de Nationale Boomfeestdag in maart gecanceld vanwege de coronamaatregelen. Ook het najaar bleek geen haalbare kaart voor een landelijke viering. Wel zijn op woensdag 18 november op verschillende plaatsen in het land bomen geplant, als aftrap voor het boomplantseizoen 2020/2021. Doel is om tot de nationale viering in maart 2021 één miljoen bomen te planten.

  Onder de vlag van ‘Nederland plant bomen’ wordt iedereen opgeroepen om mee te werken aan een groener Nederland door het kopen en planten van bomen. Het gaat om een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatbosbeheer en Stichting Boomfeestdag. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om een nieuw bos aan te leggen en plant de bomen.

  De campagne loopt tot 17 maart 2021 op de Nationale Boomfeestdag, die het einde van het boomplantseizoen markeert. Dan wordt ook bekendgemaakt hoeveel bomen er zijn geplant.

  Iedereen een boom

  Overigens zijn er momenteel ook op provinciaal niveau aparte boomplantcampagnes. Zo vond in Overijssel woensdag de aftrap plaats van de plantactie Iedereen een boom. Doel is om in de provincie Overijssel 1,1 miljoen bomen aan te planten. Zo is op vijftig landgoederen in Overijssel een pronkboom geplant. Door het planten van deze pronkboom committeren de landgoederen zich aan de afspraak om op hun landgoed tijdens dit plantseizoen minstens duizend bomen te planten. De pronkbomen zijn een gift van Provincie Overijssel.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties