Amberboom voor groenste dorp

Na groenste stad Bergen op Zoom kreeg deze week ook het groenste dorp Beesel de prijs van de nationale groencompetitie Entente Florale uitgereikt. Naast een cheque van €5.000 is dat een boom en een vasteplantenperk.

Het dagelijks bestuur van Entente Florale Nederland bezocht dinsdag de gemeente Beesel. Naast het overhandigen van de winnaarscheque aan wethouder Jan Smolenaars en burgemeester Petra Dassen-Housen werd er een boom en een vasteplantenperk aangeboden.

Tijdens de bijeenkomst vertelde wethouder Smolenaars dat de titel de gemeente nu al veel heeft opgeleverd. „De prijs is een flinke impuls voor het dorp. We zijn wandel- en fietsroutes aan het ontwikkelen in het kader van het groenste dorp, om daarmee toeristen uit eigen land maar zeker ook uit Duitsland te verleiden om Beesel te bezoeken.”

Amberboom
Na het gesprek plantte het dagelijks bestuur van Entente Florale Nederland in de kern Beesel, samen met een afvaardiging van het college van B&W, een Liquidambar styraciflua (amberboom), afkomstig van Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode. Bij de boom werden vaste planten gepoot van Lageschaar Vaste Planten uit Aalten.

Gemeente Beesel organiseert in samenwerking met Entente Florale Nederland op 21 januari de startbijeenkomst van de groencompetitie 2015 waar de nieuwe deelnemende gemeenten volledig geïnformeerd zullen worden over de competitie.

Entente-voorzitter Jaap Spros plant samen met burgemeester Petra Dassen-Housen een Liquidambar styraciflua.