Amsterdam verbindt naam aan Floriade 2022

    Amsterdam gaat haar naam aan de Floriade verbinden: Floriade 2022 Growing Green Cities – Amsterdam Almere. Deze verbinding komt onder meer tot uiting in het logo, dat wordt gebruikt voor het internationale netwerk van de Floriade 2022.

    De thematiek van de Floriade 2022, Growing Green Cities, sluit aan bij de vraagstukken die in toekomstbestendige metropolen aan de orde zijn en komen. Amsterdam ziet kansen in samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid, economie, kennisontwikkeling, marketing, logistiek, internationale bekendheid van de regio en jonge innovatieve projecten. Door deze mogelijkheden te benutten kunnen Amsterdam en Almere samen de Floriade 2022 tot een succes van de metropoolregio Amsterdam maken, is de verwachting van beide steden.

    ZelfvoorzienendDe Floriade 2022 Growing Green Cities – Amsterdam Almere verbindt de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw aan de groene stad Almere. Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Met de Floriade krijgt Almere blijvend een nieuwe groene stadswijk en een impuls voor de hele regio.

    Bron en logo: Wit Communicatie