Amsterdam vergroent met nieuw park en blauw-groen dak

De gemeente Amsterdam gaat 15 ha park aanleggen bovenop de Gaasperdammertunnel. Werktitel van het nieuwe groene gebied is Gaasperdammertunnelpark. Over de inrichting van het nieuwe park van 2 kilometer bij 65 meter kunnen bewoners deels meebeslissen. Elders in Amsterdam wordt met hulp van de gemeente een blauw-groen dak aangelegd op het gebouw van het Koninklijk Tropen Instituut (KIT).

Het extra groen boven de A9 verbindt twee parken in stadsdeel Zuidoost, het Nelson Mandelapark en het Gaasperpark. Daardoor ontstaat één stuk groen van ruim 100 ha. Van de 15 ha die er nieuw bijkomt, is 11 ha al ingericht. Over de invulling van het resterende gebied vraagt de gemeente bewoners mee te denken, net als over de definitieve naam van het nieuwe park.

© Aerovista Luchtfotografie
De gemeente Amsterdam gaat 15 ha park aanleggen bovenop de Gaasperdammertunnel. (Foto: Aerovista)
Gemeente medefinancier dak KIT

Het KIT krijgt 1500 m2 blauw-groen dak. Dit is een groen dak dat, afhankelijk van het weer, water kan opvangen of juist afgeven. Zo kunnen verschillende soorten extreem weer beter worden opgevangen. Bovendien draagt meer stedelijk groen bij aan de leefomgeving. De blauw-groene daken zijn onderdeel van project RESILIO. De gemeente Amsterdam werkt met dit project samen en verleent subsidie aan particulieren die minimaal 200 m2 aan dak blauw-groen willen laten maken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties