Amsterdam wil €2 miljoen extra uittrekken voor buurtgroen

De gemeente Amsterdam gaat €2 miljoen extra uitgeven voor groen in de stad. D66 en GroenLinks hebben een voorstel hiertoe ingediend dat ruime steun krijgt in de gemeenteraad.

De €2 miljoen extra voor groen wordt opgenomen in de begroting voor 2017. In het voorstel staat dat ieder jaar dit bedrag wordt opgenomen voor extra groen in de buurt. Voorrang krijgen de dichtst bebouwde en meest versteende delen van de stad, en die wijken waar behoefte is aan ontlasting van het riool na heftige buien.

Riool ontlasten
D66-raadslid Marijn Bosman: „Amsterdam groeit, steeds meer mensen willen hier wonen. Des te belangrijker groen wordt in de buurt. Groen om je heen geeft rust, speelruimte én is hard nodig om te zorgen dat Amsterdam niet blank komt te staan na een heftige regenbui. Om het riool te ontlasten zullen we in de toekomst groen steeds harder nodig hebben.”

Postzegelpark
Ook Amsterdammers die zelf groen in hun buurt willen toevoegen, kunnen aanspraak maken op het nieuwe groenbudget. Bosman: „Met deze twee miljoen extra kunnen we er echt voor zorgen dat in bijna elke buurt een postzegelpark te vinden is. Juist nu moeten we elk stuk groen koesteren en verdubbelen in Amsterdam.”