Amsterdam investeert €20 miljoen in groen

Het Amsterdamse college van B en W wil €20 miljoen investeren in groen in de hoofdstad. Dat staat in de Agenda Groen die 9 april is gepresenteerd.

Wethouder Abdeluheb Choho (Openbare Ruimte) wil met meer groen Amsterdam economisch sterker maken, de leefbaarheid verbeteren en de drukte in de stad helpen spreiden. Stadsparken moeten drukte beter aankunnen.

Meer groen
In de Agenda Groen staat dat elke Amsterdammer binnen enkele minuten in een groene omgeving moet kunnen zijn. Daarom wordt ingezet op meer groen in de buurt, betere stadsparken en toegankelijkere natuur om de stad heen.

Er komen meer en betere alternatieven voor de drukke stadsparken zoals het Vondelpark, en door de spreiding van groen over de hele stad worden de leefbaarheid en het vestigingsklimaat verbeterd. Tegelijk worden de parken beter toegerust voor intensief gebruik, zoals op drukke zomerdagen of tijdens evenementen.

Meer keus
Wethouder Choho: „Amsterdammers zijn voor een groene omgeving straks niet meer aangewezen op een paar populaire parken, maar krijgen meer keus. Daarnaast zijn we niet bang om de economische kracht van groen in de stad in te zien. Het mag een stuk dynamischer, en beter aansluiten bij ontwikkelingen in de stad.”

Naast investering in parken zoals Rembrandtpark, M.L. Kingpark en Noordoever Sloterplas worden groene schoolpleinen aangelegd en moet er 50.000 m2 groene daken bij komen.