App voor plantenziekten en onkruiden

De beeldenbank voor plantenziekten, plagen en onkruiden is nu ook via een gratis app beschikbaar. Met de lancering van de app voor Android kun je ook beelden van ziekten, plagen, onkruiden en natuurlijke vijanden in het veld raadplegen.

De app geeft toegang tot beelden en beschrijvingen van de ziekten, plagen, onkruiden en natuurlijke vijanden die in de beeldenbank zijn opgenomen. De app laadt alle beelden als miniatuurweergaven. Wanneer je als gebruiker gedetailleerde informatie opvraagt, worden beelden in groter formaat opgehaald zodat je ze nauwkeuriger kunt bekijken.

De beeldenbank ziekten, plagen en onkruiden is eigendom van de gezamenlijke AOC’s. De beeldenbank is tot stand gekomen met medewerking van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (Wageningen UR) en Groen Kennisnet.

Meer actuele informatie over ziekten, plagen, onkruiden, gewasbescherming, bemesting en milieu vindt u op groenkennisnet.nl/plantgezondheid.

De beeldenbank is als Android-app gratis beschikbaar in de Play Store van Google. Kijk op play.google.com en zoek bij de app’s naar Beeldenbank.