Arboretum Poort Bulten onderscheiden

Arboretum Poort Bulten in De Lutte heeft een onderscheiding ontvangen van de Nederlandse Dendrologische Vereniging voor haar waardevolle botanische collectie. De onderscheiding bestaat uit een plaquette en een oorkonde.

Het Twentse park uit 1912 telt ongeveer 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters verdeeld over 1.000 verschillende soorten. Het arboretum heeft een belangrijke functie in het beheer van deze boom- en struiksoorten en is het eerste dat met een plaquette is gewaardeerd. Hiermee wil de Nederlandse Dendrologische Vereniging (NDV) het behoud, de kennisoverdracht en de toegankelijkheid van de bomen en struikencollecties bevorderen.

De plaquette werd op donderdag 28 augustus onthuld door Hans van Agteren, portefeuillehouder recreatie en toerisme van Regio Twente, in aanwezigheid van Jan Koppen, voorzitter NDV, en Michael Sijbom, burgemeester van Losser. ,,De plaquette is een prachtige erkenning voor wat we bereikt hebben op Poort Bulten en een aanmoediging om door te gaan,” aldus Van Agteren (rechts op foto).