Arcadië in de Achterhoek toont werk Nico Wissing

  Arcadië in de Achterhoek is een tentoonstelling over het werk van groenvisionair Nico Wissing. Zaterdag 15 juli werd deze geopend in de Giethal op het DRU Industriepark in Ulft. De tentoonstelling laat een selectie zien van zijn werk in binnen- en buitenland.

  In Wissings tuinen staat de natuurbeleving centraal. Primair moet de bezoeker zich één voelen met de levende tuin. Een tuin is immers een plek waar je in harmonie met de omringende natuur tot rust kunt komen. In de verschillende tuinontwerpen komen natuurschoon en duurzaamheid samen. Wissing verwerkt waar het kan duurzaam materiaal in zijn tuinontwerpen. Deze combineert hij met uitzonderlijke en soms ongewone landschapselementen. Van begroeide daken en gecreëerde zandwegen tot weidevelden met plukken paardenbloemen, distels en madeliefjes.

  Tot en met 10 september
  De gebruikte teksten in de tentoonstelling zijn van Norbert Peeters, bekend van het boek Botanische revolutie. Hij is samen met Nico Wissing een boek aan het voorbereiden. Tot en met zondag 10 september is de tentoonstelling Arcadië in de Achterhoek te bezichtigen. Toegang is gratis.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties