Bartokpark wint Gulden Feniks

Het Bartokpark in Arnhem is vorige maand bekroond met een Gulden Feniks. De andere genomineerden in de categorie ‘Gebiedstransformatie’ waren De Ceuvel in Amsterdam en Struyckenwijk in Breda.

De Gulden Feniks wordt jaarlijks uitgereikt door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten.

In het Arnhemse Bartokpark ligt een reusachtig feestaardvarken van Florentijn Hoffman temidden van zand en heidebeplanting afkomstig van de Hoge Veluwe. Het kunstwerk is bedoeld als speelobject voor de buurtkinderen.

Kracht van het doen
Volgens de jury van de Gulden Feniks „symboliseert het Bartokpark de kracht van het doen. Hier kregen particulieren iets voor elkaar waar professionals niet uitkomen. Grote complimenten voor Buro Harro en het Departement van Tijdelijke Ordening (D.T.O.) voor hun initiatief.”

De Spelende Mens
Zowel het Bartokpark als de tweede genomineerde De Ceuvel zullen worden besproken in het themanummer ‘De Spelende Mens’. Dit TenL-nummer dat in samenwerking met de NVTL tot stand komt, verschijnt in oktober.

Foto: Arjan Groters