BASF heeft miljarden over voor activa van Bayer

  BASF heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van de activa van Bayer in akkerbouwzaden en een niet-selectieve herbicide. Bayer is van plan om deze onderdelen flink te desinvesteren in het kader van de geplande overname van Monsanto. De geschatte verkoopprijs is € 5.9 miljard

  De overname betreft de globale activiteiten op het vlak van het niet-selectieve herbicide glufosinaat-ammonium, die wordt verkocht onder de merknamen Liberty, Basta en Finale, als ook de zaden business voor akkerbouwteelten. Daaronder vallen de koolzaad-hybriden InVigor in Noord-Amerika waarbij gebruik wordt gemaakt van de LibertyLink-technologie, koolzaad voornamelijk in Europa, katoen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa en sojabonen in Noord- en Zuid-Amerika. Ook de onderzoeks- en veredelingsactiviteiten van Bayer voor deze gewassen, de LibertyLink-technologie en de bijbehorende handelsmerken maken deel uit van de transactie. De omzet van de onderhavige activa bedroeg in 2016 ongeveer € 1.3 miljard.

  De transactie gebeurt onder voorbehoud van de overname van Monsanto door Bayer en is onderworpen aan de goedkeuring van de relevante autoriteiten. De transactie wordt vermoedelijk afgesloten in het eerste kwartaal van 2018.

  Meer dan 1.800 werknemers werkzaam op het gebied van verkoop, onderzoek & ontwikkeling, veredeling en productie gaan – als alles doorgaat – over van Bayer naar BASF. Deze werknemers zijn voornamelijk werkzaam in de VS, Duitsland, Brazilië, Canada en België. Bovendien zal BASF de productielocaties overnemen voor de productie en formulering van glufosinaat-ammonium bevattende producten in Duitsland, de VS en Canada, de veredelingsfaciliteiten in Noord- en Zuid-Amerika en Europa alsook onderzoeksfaciliteiten in de VS en Europa.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties