Beatrix opent Nationale Tuinweek

Prinses Beatrix heeft woensdag op het Sint Agathaplein in Delft het startsein gegeven voor de Nationale Tuinweek van Groei & Bloei.

Dat deed zij door samen met Delftse schoolkinderen een krentenboompje en zomerbloeiers te planten op het historische plein. Daarna kreeg ze een rondleiding langs mobiele pop-uptuintjes in bakfietsen met daarin verschillende streekgebonden bloemen en planten.

Thema van de Nationale Tuinweek is ’Tegel eruit, plant erin!’. De tuinweek is een initiatief van Groei & Bloei en wordt dit jaar voor het eerst gehouden van 14 tot en met 21 juni. De grootste tuinvereniging van Nederland en België wil hiermee meer mensen enthousiast maken om actief te gaan tuinieren mèt bloemen en planten.

In het weekend van 21 juni wordt het evenement afgesloten met het nationale Open Tuinenweekend, waarin meer dan duizend tuinbezitters hun tuin gratis open stellen voor publiek.

Prinses Beatrix gaf in Delft het startsein voor de Nationale Tuinweek door samen met Delftse schoolkinderen een krentenboompje te planten.