Beijing opent eerste tuinenfestival na lockdown

In China is het eerste Beijing International Garden Festival geopend, een nieuw tuinenfestival op het terrein waar vorig jaar de wereldtuinbouwtentoonstelling plaatsvond.

Het Beijing International Garden Festival is geopend tot 15 oktober, meldt de internationale sierteeltorganisatie AIPH. Het festival bestaat uit bijna 100 tuinen op 5 ha, op hetzelfde terrein bij de Chinese Muur waar Expo Beijing 2019 is gehouden. Gedurende het festival zullen er activiteiten voor de internationale sierteelt en groene sector zijn, zoals seminars.

China heft steeds meer lockdownmaatregelen op. Beijing heeft meerdere parken, musea en toeristische attracties heropend voor het publiek. Bezoekers dragen voorlopig nog wel mondkapjes, moeten sociale afstand bewaren en krijgen bij de entree temperatuurmetingen.

De AIPH prijst in elk geval de openstelling van het tuinenfestival bij de Chinese hoofdstad. „De tentoonstelling markeert voor iedereen het eind van een donkere winter”, aldus secretaris Tim Briercliffe. „Het voorjaar geeft ons altijd hoop met nieuw levend groen.”

Foto’s: AIPH

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties