Beleving en interactie op Vakbeurs Openbare ruimte

Op Vakbeurs Openbare ruimte staat beleving en interactie centraal. Naast diverse stands zijn er ook weer gezamenlijke presentaties en is er veel ruimte voor kennisoverdracht.

Een groot deel van hal 2 staat in het teken van de natuurinclusieve stad. In De Groene Stad bevindt zich het Kennisplein, waar experts uit groene en grijze disciplines aan de participatietafel een casus uit de bouwwereld bespreken. Daarnaast is er een expositieruimte waar duurzame producten en materialen voor de buitenruimte in de schijnwerpers staan. In de Collegezaal delen sprekers hun visie op de natuurinclusieve stad.

Future Green City Theater
Het Future Green City Theater, van Stadswerk en VHG, biedt iedereen op de vakbeurs in een doorlopende programmering de gelegenheid de laatste kennis te vergaren over Metropool Nederland 2040. Thema’s zijn de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en connectiviteit in smart cities. Maar ook biodiversiteit, nieuwe vormen van mobiliteit, gezondheid en vrije tijd.

Groenspiratietour
Stichting Groenkeur organiseert weer de Groenspiratietour. Deze tour voert langs diverse exposanten uit de groensector. In een pitch praten zij bezoekers bij over de ontwikkelingen op hun werkgebied. De Groenspiratietour start bij de kiosk in hal 2.

Het Plein
Op Het Plein ervaren bezoekers een realistisch nagebootste ontmoetingsplek in de openbare ruimte. De initiatiefnemers laten zien wat er mogelijk is op het gebied van professionele en duurzame inrichting van de openbare ruimte. Vakmanschap en beleving staan voorop. Thema van Het Plein luidt dit jaar: ‘Tot de kunst verheven’.

Klimaattuin
In samenwerking met Stichting KlimaatGesprekken is er een nieuwe beleving op de beursvloer: de Klimaattuin. Hier kunnen bezoekers in gesprek met klimaatadviseurs over het klimaatbestendig maken van de samenleving. Om de Klimaattuin heen staan bedrijven die in hun missie en visie het klimaat centraal hebben staan.

Cirkelstad
In de sessies van Cirkelstad wordt de laatste stand van zaken gedeeld over producten, aanbestedingen, meetbaarheid van circulariteit en circulair opdrachtgeverschap. Kom in contact met diverse sprekers, neem deel aan een interactieve workshop of loop mee in de rondleiding over de beursvloer langs bedrijven die koploper zijn in de circulaire economie.

Vakbeurs Openbare Ruimte vindt plaats op 2 en 3 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Gratis registreren kan via de website van de vakbeurs.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties