Bergen op Zoom en Beesel winnaars Entente Florale 2014

Tijdens de Nationale Groendag in Groningen is Bergen op Zoom woensdag uitgeroepen tot winnaar van de nationale groencompetitie Entente Florale in de categorie steden. Bij de dorpen is Beesel tot winnaar gekroond.

In de categorie dorpen ging het zilver naar Hoenderloo en het brons naar Vianen en Willemstad. Bij de steden kreeg Doetinchem het zilver en was het brons voor Oisterwijk en Dronten.

De winnaars kregen de prijs uit handen van staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken.

Geen certificaat Biodiversiteit
Geen van de genomineerden kwam in aanmerking voor het certificaat Biodiversiteit. Volgens de jury kwam dit bij geen van de kandidaten voldoende uit de verf.

Dronten ontving het certificaat Groen en Economie. Het certificaat Groen en Gezondheid werd uitgereikt aan Doetinchem. Oisterwijk kreeg het certificaat Groen en Burgerparticipatie. De certificaten werden uitgereikt door Bert Gijsberts, gedeputeerde voor de provincie Flevoland.

Nationale Groendag
De Nationale Groendag werd georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Platform31 en Entente Florale Nederland in samenwerking met de gemeente Groningen.

De gemeente Beesel en Bergen op Zoom behaalden goud in groencompetitie Entente Florale. Links vice-voorzitter Entente Marjolijn Ruijs, in het midden staatssecretaris Dijksma.