Beurs

De tijd van de grote beurzen ligt weer achter ons. Na GroenTechniek Holland, GrootGroenPlus en de Dag van de Openbare Ruimte blijft het tot januari even rustig in beurzenland.

Weliswaar kunt u voor die tijd nog naar het nieuwe driedaagse ‘event’ Future Green City in Den Bosch, maar de volgende grote stip aan de horizon is voor de meesten van u waarschijnlijk Hardenberg.

Voor ons als redactie zijn de beurzen altijd een goede gelegenheid om met onze doelgroep in contact te komen. Gelukkig kon ik constateren dat veruit de meeste beursbezoekers Tuin en Landschap goed kennen, en over het algemeen ook goed waarderen.

Opvallend vaak werd gevraagd naar de inlogcode voor de website, die men ooit wel heeft ontvangen maar die vaak weer zoek is geraakt. Die mensen kon ik geruststellen: via de abonnementenservice kan met het klantnummer namelijk een nieuwe inlogcode worden aangevraagd. Kan men gelijk even kijken naar ons nieuwe online dossier Vakmanschap waar praktische artikelen over zaken als vijveraanleg, verticuteren of tegels lijmen zijn terug te vinden.

Ook opvallend was het aantal mensen dat opmerkte dat het beter ging met het bedrijf en dat ze weer een abonnement op het blad overwogen. Als het minder gaat in de groensector merken wij dat, maar als het beter gaat gelukkig ook.

Verder viel op dat met name jongeren, vaak net afgestudeerd, een digitaal abonnement prefereren boven een geprinte editie. Ook dat is mogelijk. Gelukkig geven de meeste lezers, net als ik zelf, nog altijd de voorkeur aan het papieren blad.

Inmiddels richten we de blik naar de laatste nummers van dit jaar en zijn we volop bezig met mooie, nieuwe artikelen. De beursspullen komen pas in januari weer uit de kast. Tot in Hardenberg dan maar?