Binder genomineerd voor Nederlandse Innovatie Prijs

Binder Groenprojecten is genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2020. Deze wordt 19 oktober uitgereikt in het programma De Wereld van Morgen van AVROTROS.

De nominatie komt voort uit de deelname van Binder aan de Nederlandse Innovatie Monitor. Dit is een jaarlijks grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar het innovatievermogen van Nederlandse bedrijven. Het onderzoek wordt gedaan door de Universiteit van Amsterdam.

Binder-bedrijfsleider Rob Luyk vult de vragenlijst al jaren in, omdat Binder zich daarmee kan spiegelen op innovatief en duurzaam vermogen. In de Innovatie Monitor komen verschillende vormen van innovatie aan bod. De resultaten geven een goed beeld van de hoe Binder zich op verschillende thema’s verhoudt tot de markt.

„Het is voor ons vooral waardevol omdat de resultaten voortkomen uit een objectief wetenschappelijk onderzoek”, vertelt Rob Luyk, bedrijfsleider bij Binder. (Foto: Tuin en Landschap)
Innoverend vermogen

Dit jaar werd Binder Groenprojecten, dochteronderneming van De Enk, naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst benaderd door professor Volberda en strategie- en innovatie-adviseur Kevin Heij voor een vervolgsessie. Hierbij gingen de Binder-directie en de vragenstellers de diepte in. Wat betekent Binder met haar innoverend vermogen? Extra aandacht was er voor duurzaamheid. Het resultaat is een notering in de top 10.

Oordeel van de jury

De organisatie zegt het volgende over Binder Groenprojecten: „Binder Groenprojecten is een pionierend groenbedrijf waarbij groenonderhoud op een innovatieve manier wordt verricht. Bijvoorbeeld via GPS-gestuurde en volledig geautomatiseerde grasmaaiers voor industriële terreinen. Daarnaast werkt het bedrijf samen met derden om nieuwe oplossingen te realiseren. Een voorbeeld is het ‘Slimdak’, een buffer voor opvang van regenwater op daken.” Ook onderscheidt Binder zich door de wijze waarop het sociaal innoveert. Dit doet zij in samenwerking met opdrachtgevers, marktpartijen en NGO’s.

Waardevol

Binder Groenprojecten is aangenaam verrast. „Het is voor ons waardevol omdat de resultaten voortkomen uit objectief wetenschappelijk onderzoek”, vertelt Rob Luyk. Ook dit jaar nam hij weer het initiatief voor het invullen van de vragenlijst.

Een oorkonde voor een plaats bij de top 10 is sowieso op zak. Of Binder Groenprojecten een kandidaat is voor de titel blijft nog even een verrassing. Begin oktober maakt de jury de drie genomineerden bekend. AVROTROS zendt de prijsuitreiking uit op 19 oktober.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties