Binnenkort meer bekend over financiering Rijk voor Floriade

Binnenkort wordt meer duidelijk over financiering van de Floriade door het Rijk. Meerdere ministeries zullen hierbij bijdragen aan innovatieve projecten die op hun beleidsterrein liggen. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer.

De systematiek van financiering wordt vastgelegd in een convenant tussen de rijkspartners en de gemeente Almere. Uitgangspunt hierbij is dat het ministerie op wiens beleidsterrein een door Almere ingediend voorstel voor een innovatief project geaccepteerd wordt, meefinanciert aan dat innovatieve project.

Werkateliers
Er zijn vijf zogenoemde werkateliers opgericht: 1. land- en tuinbouw, natuur, voedsel en gezondheid, 2. energie, 3. mobiliteit, 4. circulariteit en 5. digitalisering. De resultaten van de werkateliers moeten leiden tot de definitieve voorstellen van Almere. Op basis hiervan wordt de financiële bijdrage aan die innovatieve projecten bepaald. Het streven is om voor 1 januari 2020 dit gehele proces te hebben afgerond.

Volgens Schouten sluit de thematiek van de Floriade naadloos aan op de doelen die het Rijk nastreeft voor de komende decennia en die zijn vastgelegd in een aantal nationale en internationale akkoorden. „Ik wijs onder andere op het Klimaatakkoord en de landbouwvisie, alsmede de doelen van het Rijk op gebied van mobiliteit, circulariteit en digitalisering.”

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bernandi2303@gmail.com
bernandi2303@gmail.com
3 jaren geleden

“Yang mau cepat dalam menghasil kan uang ayo buruan join di sini
hanya di tempat kami anda dapat menghasilkan uang dengan cepat
https://linktr.ee/Yunita