Bomenstichting lanceert film De stad als Bos

De Bomenstichting heeft dinsdag een voorlichtingsfilm over stadsbomen gelanceerd. Het centrale thema is bomen en water. Zowel het belang van bomen in de stad als de moeilijkheden voor bomen in de stad komen aan bod.

De stichting wil een breed publiek bereiken met de film. Het kan burgers begrip bijbrengen van de plaats die bomen in de stad innemen en wat daarvoor nodig is, maar kan ook worden gebruikt om gemeenten te overtuigen van het belang van goed ingerichte groeiplaatsen. Bedrijven die zich met bomen bezighouden kunnen de film gebruiken om het belang van hun werk ermee inzichtelijk maken.

Vrij te gebruiken
De Stad als Bos staat op Youtube en is vrij te gebruiken, bijvoorbeeld voor vertoning op scholen of bij bijeenkomsten. De film kan verder gedeeld worden op social media of meegestuurd worden met nieuwsbrieven. De Bomenstichting hoopt zo met organische verspreiding van de film een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Meewerkende partijen
Verschillende gemeenten en bedrijven hebben meegewerkt aan de film zoals Van den Berk Boomkwekerijen, Gemeente Breda, Gemeente Emmeloord, Jacoba Hingst Stichting, IVN Natuureducatie, Klimaatkrachtig Delfland, Permavoid, Prins Bernhard Cultuurfonds en Terra Nostra.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties