Boomfeestdag lanceert Los in ’t Bos-app

Stichting Nationale Boomfeestdag lanceert dinsdag 22 oktober de app ‘Los in ’t Bos’ op het Cinekid-festival in Amsterdam. De app stimuleert kinderen om te gamen én naar buiten te gaan en combineert daarmee nieuw media met bewegen in de natuur.

Los in ’t Bos is een game die kinderen buiten spelen op hun smartphone. Dit kan overal: in het bos, het park, de tuin of op een schoolplein. De app maakt gebruik van Augmented Reality en zet een virtuele laag bovenop de werkelijkheid. Je ziet dus op je scherm waar je buiten bent en tegelijkertijd verschijnt ook een spannende educatieve game. Het doel van de app is om Nederland bomenrijker te maken door het planten van virtuele bomen.

De app ‘Los in ’t Bos’ is bedacht door Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer, Stichting NatuurWijs en Aglia en ontwikkeld door PixelPixies, dankzij een fonds van Mediawijzer.net. Vanaf 22 oktober is deze app alleen te downloaden in de Google Play Store. In de App Store zal de app in de eerste week van november verschijnen.