Boominfodag en NKB volgend jaar op Floriadeterrein Almere

Volgend jaar vindt de Nederlandse Boominfodag, gorganiseerd door de VHG en Stadswerk, plaats op het Floriadeterrein in Almere. Net als dit jaar (van 16-18 mei) zullen tegelijkertijd de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomverzorgers plaatsvinden. Dat maakte de organsatie van de Boominfodag samen met Wouter Baack, groenadviseur bij de Gemeente Almere, bekend.

De samenwerking met de gemeente Almere is geen toevallige. Almere is volop bezig met de ontwikkeling van groen, onder de noemer ’Growing Green Cities’, het thema van de Floriade 2022. In dit programma staat het ’groeien naar een groene, gezonde stad met ruimte voor nieuwe en innovatieve ideeën en kansen voor iedereen’ centraal.

Combinatie NKB
De combinatie van de Nederlandse Boominfodag met de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomverzorgers, georganiseerd door de Kring Praktiserende Boomverzorgers, is dit jaar in Apeldoorn voor het eerst gemaakt, en dat is goed bevallen.

Er bestaat een beetje een tweedeling tussen de ’stropdassen’ uit de wetenschap en advieswereld die naar lezingen op de Boominfodag gaan, en de vaak zelfstandige, vrijgevochten puristen van de KPB die klimmend de boom in gaan. Maar de twee werelden hebben elkaar nodig en kunnen veel van elkaar leren.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties