Boomkwekerij Darthuizer wil kwekerij Presikhaaf overnemen

De Darthuizer Groep wil de plantenkwekerij van Presikhaaf Bedrijven overnemen. Het bestuur van Presikhaaf heeft groen licht gegeven voor het overnametraject.

De overname van de kwekerij van ruim 9 ha in tuinbouwgebied Bergerden biedt Darthuizer de gelegenheid om invulling te geven aan haar strategie van efficiënte schaalvergroting en duurzame, milieuvriendelijke groei van afzetgerichte productie.

Samenwerking
De Darthuizer Groep en Presikhaaf Bedrijven willen daarnaast een langjarige samenwerking aangaan. Darthuizer richt zich daarbij op ontwikkeling, (kweek)productie en verkoop van innovatieve oplossingen voor een groene en gezonde leefomgeving. Presikhaaf Bedrijven legt haar focus op de begeleiding en ondersteuning van mensen die werkzaam zijn bij ondernemingen in de regio Midden-Gelderland.

Doelstellingen
Guido Ilsink, algemeen directeur van de Darthuizer Groep: „Met deze voorgenomen strategische overname van de centraal gelegen en uiterst moderne kwekerij verruimen wij onze productionele en logistieke mogelijkheden. Daarnaast doet het ons bijzonder goed om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed en eerlijk werk te bezorgen. Daarmee geven we verder invulling aan onze doelstellingen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Werkgelegenheid
Darthuizer heeft de intentie om in Bemmel werkgelegenheid voor gemiddeld tachtig SW-medewerkers te bieden waardoor een groot aantal arbeidsplaatsen voor huidige kwekerijmedewerkers behouden blijft.