Boomkwekerij Ebben wint Tuinbouw Ondernemersprijs

Boomkwekerij Ebben uit Cuijk is uitgeroepen tot winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016. Koningin Máxima was op de Keukenhof getuige van de prijsuitreiking.

Volgens de jury blinkt Boomkwekerij Ebben uit in het onderhouden van relaties op nationaal en internationaal gebied en heeft het veel aandacht voor communicatie op alle niveaus in de keten. De activiteiten zijn gericht op kennisoverdracht, openheid en promotie van de sector.

Duurzaamheid en innovatie
Bijzonder is volgens de jury de zorg voor de duurzaamheid van de leefomgeving en bodemverbetering. De innovatie op het gebied van ICT is vergevorderd, waardoor processen optimaal verlopen. Met de bomenzoektool TreeEbb kunnen klanten alle bomensoorten en hun habitat vinden.

Visie
Ebben is een van de weinige bedrijven die bomen verplant en opplant via GPS. Het bedrijf levert alle producten met Milieukeurlabel. „Boomkwekerij Ebben onderneemt met visie, durf en daadkracht; het is voor ons de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016”, aldus de jury.

De andere genomineerden waren Ter Laak Orchids uit Wateringen, toeleverancier Royal Brinkman uit ‘s-Gravenzande en Eosta / Nature&More uit Waddinxveen.

Foto inzet Arno Engels / Foto’s prijsuitreiking Fotografie G.J. Vlekke

Toon Ebben ontvangt de felicitaties van Koningin Máxima.

Toon Ebben viert samen met medewerkers van de boomkwekerij het behalen van de Tuinbouw Ondernemersprijs.