Boomkwekers richten zich via webshop op hoveniers

Zestien boomkwekers hebben zich in DutchPlants Europe verenigd. Middels een gezamenlijke webshop verkopen ze een totaal groenpakket direct aan hoveniers.

Initiatiefnemers en eigenaren van DutchPlants Europe zijn Jurgen Denissen en Erik-Jaap Vos uit Zundert. Eerder lanceerden zij samen de aanbodsite Zundertveiling.nl. Die site is onlangs vervangen door Dutchplants.eu. Aangesloten kwekers zetten hun handel zelf in de webshop.

Tot dusver zijn zestien kwekers aangesloten. De meesten komen uit regio Zundert, een enkele kweker met laan- en sierbomen komt uit Opheusden. Denissen heeft de kwekers benaderd om mee te doen. „Iedereen heeft zijn eigen producten, ze zitten niet in elkaars vaarwater.”

Doelgroep
Doelgroep van de webshop zijn vooral hoveniers en projectontwikkelaars. Via een nieuwsbrief heeft DutchPlants Europe een groot aantal hoveniers aangeschreven.

Aangesloten hoveniers worden ook genoemd in de webshop. Denissen: „We richten ons niet op particulieren, maar via onze webshop kunnen zij wel naar hoveniers zoeken.” Tot nu toe hebben zich twaalf hoveniers aangemeld.

Bron: De Boomkwekerij