Botanische Tuinen Utrecht krijgen duo-directie

De Botanische Tuinen Utrecht krijgen vanaf 16 augustus een nieuwe directie. Het wordt een duo-functie met Edwin Pos als wetenschappelijk directeur wordt, met vooral aandacht voor onderwijs en onderzoek en Fenna Hanraets – van Charldorp als operationeel directeur. zij focust zich op financiën, HR, marketing en huisvesting. Vanaf 1 juli gaan de Tuinen weer voor iedereen open.

Samen zullen zij verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken, strategie en het beleid van de tuin. Daarnaast geven zij richting aan de museumfunctie van de Botanische Tuinen en het collectiebeheer. Zij vertegenwoordigen de Tuinen binnen en buiten de universiteit, nationaal en internationaal en zetten die verder op de kaart.

Edwin Pos

Dr. Edwin Pos is alumnus van de Utrechtse Universiteit en is al sinds het begin van zijn studietijd verbonden geweest met de Botanische Tuinen Utrecht. Zijn huidige onderzoek bij de vakgroep Ecologie & Biodiversiteit is vooral gericht op het begrijpen hoe biodiversiteit tot stand komt en bewaard blijft. Zijn eigen interesse gaat vooral uit naar de tropische regenwouden van de Amazone waar hij al diverse keren op expeditie is geweest om data te verzamelen, maar ook onderwijs heeft gegeven met betrekking tot tropische ecologie. Naast zijn onderzoek geeft hij onderwijs over evolutie, ecologie en plantendiversiteit. Hij is daarnaast voorzitter van de onderwijsadviescommissie van het departement Biologie en coördinator van het studietraject Evolutiebiologie.

Fenna Hanraets – van Charldorp

Drs. Fenna Hanraets – van Charldorp werkte, na haar studie Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht, onder andere voor de kinderrechtenorganisatie Save the Children in Den Haag en voor The University of Western Australia in Perth en in Singapore. Nu is zij nog Directeur Utrechts Universiteitsfonds en Hoofd Relatiemanagement van de Universiteit Utrecht. Naast actief fondsenwerver is zij bestuurslid bij de Faculty Club.

Heropening

Vanaf 1 juli gaan de Botanische Tuinen weer open voor iedereen, al gelden er wel wat aanvullende regels. Op dit moment kunnen alleen Vrienden van de Botanische Tuinen en Utrecht Science Park bewoners een tijdslot voor binnenkomst reserveren. In de week voor de opening op 1 juli zal de ticketverkoop voor iedereen opengaan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties