Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen BPL verhoogt pensioenleeftijd naar 68 jaar

  BPL verhoogt pensioenleeftijd naar 68 jaar

  0

  BPL Pensioen heeft besloten om de pensioenleeftijd te verhogen naar 68 jaar. Dit gaat in per 1 januari 2018.

  Nederlanders worden gemiddeld steeds ouder. Daarom heeft de overheid besloten dat de pensioenleeftijd vanaf 1 januari 2018 omhoog gaat naar 68 jaar. BPL Pensioen moet daarom de pensioenregeling aanpassen.

  Het pensioenfondsbestuur mag zelf beslissen of ze de pensioenleeftijd verhoogt of in plaats daarvan het opbouwpercentage verlaagt. BPL Pensioen is verplicht om íets te doen, anders bouwen deelnemers volgens de wet te veel pensioen op. In overleg met de sociale partners (werknemers en werkgevers) is besloten de pensioenleeftijd te verhogen.

  Omdat BPL de pensioenen één jaar minder lang uit moet betalen, verhoogt het pensioenfonds per 1 januari eveneens de pensioenen van alle deelnemers.

  Dekkingsgraad

  De beleidsdekkingsgraad van BPL Pensioen is eind augustus gestegen tot 98,5%. Dit is het gemiddelde over de afgelopen twaalf maanden. De actuele dekkingsgraad ligt op 100,8%. Dit betekent een lichte verbetering van de positie van BPL.

  Begin dit jaar lag de beleidsdekkingsgraad nog onder de 95.  Wanneer de beleidsdekkingsgraad onder de 100% zit, heeft het pensioenfonds minder geld in kas dan het moet uitbetalen.

   

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar