Britse beplantingsdeskundige Nigel Dunnet komt naar Nederland

Nigel Dunnet, verbonden aan de Universiteit van Sheffield, ontwerper van vier Chelsea-tuinen en co-ontwerper van het Londense Olympic Parc, komt 26 februari naar Nederland. Tijdens de bijeenkomst ‘Naturalistische beplantingen en hun beheer’ spreekt hij over de ontwerpprincipes van naturalistische beplantingen.

Dunnet zal met name zijn licht laten schijnen hoe ontwerpers van een naturalistische beplanting een succes kunnen maken, zowel qua attractiviteit als in het beheer. Dat vraagt van de ontwerper een grondige plantenkennis die verder gaat dan het selecteren op uiterlijke kenmerken en habitat. Eigenschappen zoals invasiviteit, levensduur en vermeerderingswijze zijn minstens zo belangrijk.

Brian Kabbes

Behalve Dunnet spreken ook kweker Brian Kabbes en Jasper Helmantel van de Cruydt-Hoeck over dit onderwerp. Kabbes pleit ervoor om te ontwerpen en te beheren vanuit de plant. Door het inzetten van specifieke eigenschappen van de plant kun je volgens hem veel fouten, teleurstellingen, klachten én kosten besparen.

Jasper Helmantel

Jasper Helmantel, mede-eigenaar van zadenleverancier De Cruydthoeck, wil een lans breken voor het belang van meer biodiversiteit bij het ontwerp en beheer van beplantingen. „Een doorontwikkeling van de Dutch Wave met biodiversiteit als toegevoegd element.’’

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 26 februari bij Meneer Vermeer Tuinen in Warmenhuizen van 10.00 tot 17.00 uur. Kosten bedragen €75, dit is inclusief lunch. Opgeven kan bij ontwerper en mede-organisator Angela Warmerdam: info@angelastuinen.nl.

Verschillende beplantingsontwerpen van Nigel Dunnet