BTL en NL Greenlabel samen in duurzame gebiedsontwikkeling

NL Greenlabel en BTL hebben op donderdag 23 mei een partnerschap ondertekend. De samenwerking tussen de twee partijen richt zich op duurzame gebiedsontwikkeling waarbij klimaat, natuur en mens samengaan en de rol van de groene professional belangrijker wordt.

De overeenkomst werd ondertekend door Lodewijk Hoekstra, medeoprichter van NL Greenlabel, en Olaf Janssen, algemeen directeur van BTL (onderdeel van de idverde groep). Janssen: „Wij geven onze klanten de garantie dat ons handelen altijd gericht is op het bereiken van duurzame oplossingen. Dankzij de samenwerking met NL Greenlabel kunnen wij dit meetbaar maken.”

Verduurzaming groene sector

Hoekstra vult aan: „Wij zetten ons in voor een verduurzaming van de groene sector. Het partnerschap met een sterke speler als BTL laat zien dat onze visie en integrale werkwijze gewaardeerd wordt door de markt. Juist de rol van de groene, duurzame professional moet het verschil gaan maken. Met kennis en expertise zorgen ze voor een leef- en werkomgeving waarin mensen gezond en gelukkig worden. Vanzelfsprekend met ruime aandacht voor zaken als circulariteit, klimaatbestendigheid en biodiversiteit.”

NL Gebiedslabel

Medewerkers van BTL leren, in een door NL Greenlabel verzorgde workshop, de fijne kneepjes van integrale duurzaamheid in projecten. Dit gebeurt aan de hand van het NL Gebiedslabel.

Op dit moment werken beide partijen al samen bij Basisschool De Spoorzoeker in Breda. De twee schoolpleinen die hier momenteel worden gerealiseerd, krijgen beiden een NL Terreinlabelcertificaat van NL Greenlabel. Dit houdt in dat bij de start van het project al goed is nagedacht over de duurzaamheid van het ontwerp en de realisatie. Vervolgens wordt dit meetbaar gemaakt aan de hand van het label.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties