Bulgaars groen bedrijfsleven omarmt Green City filosofie

Van 29 t/m 31 mei wordt in Bulgarije een conferentie gehouden die geheel in het teken zal staan van mogelijkheden om steden te vergroenen. Onlangs werd al de Bulgaarse variant van de internationale website van The Green City gepresenteerd.

Op de conferentie in de Bulgaarse hoofdstad Sofia zal Leon Smet namens Stichting iVerde – en daarmee De Groene Stad – present zijn om de Nederlandse ervaringen op dit gebied te delen met Bulgaarse landschapsarchitecten, hoveniers en kwekers.
Daarnaast zal vasteplantenkweker Bert Griffioen een toelichting geven op praktische toepassingen van groenprojecten in de stedelijke omgeving.

Samenwerken
De twee Bulgaarse organisaties ‘Union of Landscape Architects of Bulgaria’ (ULAB) en ‘Bulgarian Association of Ornamental Plants Nurseries’ (BAOPN) hebben onlangs besloten de handen ineen te slaan.

iVerde heeft de afgelopen tijd kennis van het principe ‘De Groene Stad’ overgedragen aan de Bulgaarse collega’s, op basis waarvan de groene Bulgaarse ondernemersorganisaties nu gaan samenwerken.

Naast de Bulgaarse minister van Regionale Ontwikkeling Lilyane Pavlova zullen de Nederlandse ambassadeur Tom van Oorschot en de permanent vertegenwoordiger van de EU in Sofia Ognian Zlatov een openingswoord uitspreken.