Buurjongens werken samen met Eemfors

Buurjongens, een bedrijf dat ecologische schuttingen produceert, werkt sinds kort samen met sociale werkplaats Eemfors.

Eemfors is het groenbedrijf van de Amfors Groep en verzorgt en onderhoudt de buitenruimte van gemeenten, bedrijven en instellingen in de regio Amfersfoort. Hieronder vallen groot en klein tuinonderhoud, maar ook het verwijderen van zwerfvuil en het repareren van speelvoorzieningen. Deze laatste afdeling is betrokken bij de samenwerking met Buurjongens.

Max Starr van de Buurjongens: „We waren op zoek naar een locatie in het midden van het land, waar we eigen werkruimte hebben en tegelijk kunnen bouwen op echte vakmannen. De flexibiliteit die Eemfors biedt is heel praktisch.”

Even wennen
Jos, medewerker van Eemfors en nu aan de slag voor de Buurjongens, moest even wennen aan de nieuwe opdracht. Nu is hij er net zo in thuis als in zijn andere werk. Samen met zijn collega Ben schroeft en timmert hij snel en precies een schuttingdeel in elkaar. Starr: „Jos en Ben letten goed op de details. Dat is belangrijk omdat het een kwaliteitsproduct is. Dan verwachten mensen dat het echt goed is.”

Sinds februari produceert Eemfors in opdracht van de Buurjongens de verschillende schuttingen. Starr: „We hadden ook kunnen kiezen voor een ‘normale’ timmerwerkplaats, maar aangezien we een duurzaam product maken, is het voor ons een logische stap om ook voor maatschappelijk verantwoorde arbeid en Eemfors te kiezen.”

Vlnr Max Starr van de Buurjongens met Jos, Ben en Philip van Eemfors bij een pasgemaakt schuttingdeel.