Buurtkerstboom zorgt voor commotie in Voorburg

  Een buurtkerstboom in Voorburg, neergezet met hulp van hovenier Jacco Broers, mag toch blijven staan. Eerder sommeerde de gemeente om de zes-meter hoge kerstboom weg te halen vanwege het ontbreken van een vergunning. Inmiddels is er een vergunning verleend.

  Ieder jaar plaatsen buurtbewoners in de Von Geusaustraat gezamenlijk een kerstboom. Hoveniers Jacco Broers, een van de initiatiefnemers van de buurtkerstboom, zorgde ervoor dat de boom veilig staat met behulp van kabels. Een wijkagente assisteerde bij het plaatsen van de boom en plaatste zelfs een foto van de boom op Instagram.

  Vragen D66

  Vanwege een klacht van een bewoner uit de omgeving, kwam de gemeente echter in actie. Omdat er geen vergunning was afgegeven voor het plaatsen van een kerstboom, moest deze worden verwijderd. Dankzij publicaties in onder andere De Telegraaf kwam de plaatselijke politiek in actie. D66 stelde vragen over het voorval.

  Positiviteit

  De gemeente heeft vervolgens samen met de initiatiefnemers met spoed de vergunning in orde gemaakt. Inmiddels heeft burgemeester Tigelaar van Leidschendam-Voorburg de vergunning persoonlijk overhandigd aan de buurtbewoners. „Dit is een fantastisch buurtinitiatief. Laten we in deze tijd, waarin alles anders is dan normaal, met elkaar sfeer en gezelligheid creëren in de buurt. Door bijvoorbeeld verlichting en versieringen aan te brengen. Dat brengt positiviteit en licht. Het helpt ons om elkaar op te beuren, het geeft hoop en verbindt mensen met elkaar.”

  Links burgemeester Tigelaar van Leidschendam-Voorburg, rechts hovenier Jacco Broers. (Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties