CAH Vilentum Almere en Entente gaan samenwerken

CAH Vilentum Hogeschool Almere is een nieuwe partner van Entente Florale Nederland in het kader van de Vitale Groene Stad. Beide partijen ondertekenden woensdag 22 januari de samenwerkingsovereenkomst.

Namens de hogeschool was, naast directeur Wil Bekkering, lector Dinand Ekkel aanwezig bij de ondertekening. Zijn lectoraat ‘Natuurlijk en Gezond Samenleven’ sluit aan op de activiteiten waar Entente Florale zich mee bezighoudt. „Er zijn zoveel raakvlakken tussen beide organisaties, ieder vanuit zijn eigen beroep, en met deze samenwerking brengen we onderwijs en praktijk samen.”

Ook voorzitter Jaap Spros van Entente Florale erkent deze voordelen van samenwerking en juicht deze van harte toe.

Activiteiten
Concreet betekent de samenwerking dat in de komende periode een aantal activiteiten worden uitgevoerd, zoals het monitoren van de landelijke initiatieven die door gemeenten worden gestart om inwoners te betrekken bij het groenbeleid.

Ook gaan studenten trends en ontwikkelingen in kaart brengen van de juryrapporten naar aanleiding van groencompetitie van Entente Florale. Overige activiteiten worden de komende tijd uitgezet.