Campagne Keurig Geregeld start op GroenTechniek Holland

Op GroenTechniek Holland is dinsdag de campagne Keurig Geregeld gelanceerd. De campagne die wordt ondersteund door Stigas, VHG, Fedecom en VA-keur, moet zorgen voor het vergroten van bewustwording over machineveiligheid. Ook willen de partijen het periodiek laten keuren van machines bevorderen.

Via de campagne Keurig Geregeld, die loopt van september tot en met december dit jaar, kunnen hoveniers en groenvoorzieners hun machines laten keuren. Bedrijven die nog niet eerder met VA-keur hebben gewerkt, krijgen één gratis machineveiligheidskeuring door een VA-keurbedrijf.

Veilig op 1
Keurig Geregeld is onderdeel van de landelijke campagne Veilig op 1. Onder het motto: ‘Ik werk veilig en veilig werken doen we samen!’ zet deze campagne zich in voor grotere bewustwording over veilig werken.

Dit is hard nodig gezien het feit dat jaarlijks vele bedrijfsongevallen plaatsvinden waarvan gemiddeld zo’n 15 met dodelijke afloop. Veel van deze ongelukken kunnen worden voorkomen door bewuster om te gaan met veiligheid tijdens het werken en door met veilige en gekeurde machines te werken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties