Certificaat Stabilizer CO2 Neutral+ uitgereikt aan Rotterdam

Op 8 oktober is het eerste certificaat van het product Stabilizer CO2 Neutral+ van ecoDynamic uitgereikt aan de gemeente Rotterdam. Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel reikte het certificaat uit op de Dag van de Openbare Ruimte.

Stabilizer CO2 Neutral+ is een innovatie op het gebonden verhardingsproduct Stabilizer. Aan de Stabilizer is een CO2-bindingsmiddel en een activator toegevoegd die het product volgens onderzoek van Advies & Ingenieursbureau Tauw ‘CO2 Neutral+’ heeft gemaakt.

Het productieproces van Stabilizer, inclusief de verwerking op een locatie in Nederland, is CO2-neutraal. Het product heeft echter nog ruimte over om CO2 te binden, vandaar de plus.

Natuurproduct
Stabilizer is een puur natuurproduct gemaakt van een bijzonder hard gesteente dat in een bepaalde samenstelling wordt gebonden met een volledig natuurlijke kleefstof. Eigenschap van Stabilizer is dat het 100% duurzaam, ademend en watervoerend is. Hierdoor ontstaat geen ondergrondse uitdroging en wortelopdruk.

Dit is een groot voordeel ten opzichte van gesloten- en elementverhardingen. Door de genoemde eigenschappen wordt Stabilizer steeds meer toegepast op wandelpaden, begraafplaatsen, pleinen en parkeervakken.

Steensoorten
Stabilizer CO2 Neutral+ is in twee Nederlandse steensoorten verkrijgbaar, namelijk vervaardigd op basis van IJsselgrind of met Maasgrind. Stabilizer is KOMO gecertificeerd en heeft NL Greenlabel A status.