Chelsea Flower Show in herfsttooi

Van 21 t/m 26 september vond in hartje Londen de Chelsea Flower Show plaats. Voor het eerst in ruim honderd jaar in de herfst in plaats van het voorjaar. Een unieke kans voor de ontwerpers om de rijkdom van dit jaargetijde te laten zien.

En die heeft vele tinten zo blijkt uit de uiteenlopende plantenpaletten in de showtuinen. Zo’n dertig stuks waren er te zien, waaronder zes grote showtuinen, zes zogenoemde sanctuary gardens en twee artisan gardens. In deze drie categorieën zijn prijzen verdeeld.

Biologisch tuinieren

Zo won de Yeo Valley Garden de People’s Choice Award: de bezoekers van de Chelsea Flower Show vonden dit de mooiste tuin. Ontwerper Tom Massey hoopt hen te inspireren om op een meer biologische, duurzame manier te gaan tuinieren. Sponsor van zijn tuin is dan ook Yeo Valley Organic, een van de grootste biologische producenten van zuivelproducten in Groot-Brittannië.

The Yeo Valley Garden van Tom Massey. (Foto: Miranda Vrolijk)

In de sanctuary garden van Naomi Ferret-Cohen zijn de vlammende kleuren van onder meer Dahlia, Kniphofia, Echinacea en Knautia gecombineerd met de zachte texturen van Pennisetum advena en P. alopecuroides. De tuin is een eerbetoon aan alle medewerkers van de National Health Service (NHS).

Finding our way: an NHS Tribute Garden van Naomi Ferret-Cohen. (Foto: Miranda Vrolijk)

Dit zijn twee van de acht tuinen van de Chelsea Flower Show 2021 die in Tuin en Landschap 20 staan beschreven. Met een digitaal abonnement kun je het artikel hier lezen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties