Chemelot Campus investeert miljoenen in groen

Deze week is het startsein gegeven voor vergroening van Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Er wordt voor miljoenen euro’s groen aangelegd zodat onderzoekers en studenten kunnen recreëren en sporten in een parkachtige omgeving.

Gedeputeerde Noël Lebens en Campusdirecteur Bert Kip gaven deze week het startsein voor de vergroening. Lebens: „De campus wordt niet alleen echt veel groener qua uitstraling, maar hier begint ook de vergroening van de Limburgse economie.”

De toegang tot Chemelot Campus is al aangepakt. Op de campus zelf zijn wandelpaden, pleinen en sportvelden gepland. Overal zijn al bomen, struiken en hagen geplant en zitbanken geplaatst.

De planning is om dit jaar het noordelijk park te realiseren. Het zuidelijk park wordt dit jaar en volgend jaar aangelegd, terwijl het centrale park pas in 2016 aan de beurt komt.

Nationaal belang
Chemelot Campus is een van de zeven campussen in Nederland van nationaal belang. Studenten, onderzoekers en ondernemers werken er samen om kennis te gelde te maken.

De Provincie Limburg is samen met DSM en Universiteit Maastricht/Maastricht UMC+ oprichter en aandeelhouder van de campus.

Gedeputeerde Lebens en Campusdirecteur Kip geven het startsein voor groenaanleg op de Chemelot Campus.