Clusius College Hoorn presenteert plannen nieuwbouw

  Clusius College Hoorn en Aannemersbedrijf J.M. Putter hebben de overeenkomst getekend voor de renovatie en nieuwbouw van de groene opleiding. Met deze ondertekening komt de realisatie van de nieuwe huisvesting een stap dichterbij.

  Samen met het ontwerpteam is in de afgelopen maanden een intensief traject doorlopen om het voorlopig ontwerp tot definitief ontwerp uit te werken. Resultaat is een gebouw met maximale efficiëntie waar het gaat om duurzaamheid en energiebesparing; een gebouw met een open karakter, dat past bij de groene ambitie van het Clusius College en de omgeving.

  Een impressie van de nieuwbouw van het Clusius College in Hoorn. Volgens de huidige planning kunnen de gebouwen in het najaar van 2023 in gebruik genomen worden.

  Landschappelijke uitwerking

  Een grote uitdaging lag bij de landschappelijke uitwerking waarbij het educatieve terrein van de groene school straks tevens fungeert als toegankelijk wandelgebied voor de omgeving. De bestaande flora & fauna is zorgvuldig ingepast in het ontwerp.

  De sloopwerkzaamheden starten in de voorjaarsvakantie met asbestsanering, gevolgd door de sloop van het oude mbo-gebouw vanaf week 9 tot en met week 16. Volgens de huidige planning kunnen de gebouwen in het najaar van 2023 in gebruik genomen worden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties