Compacte Campsis beste nieuwigheid Plantarium

De compact groeiende Campsis ’Tekarazuka Fresa’ (Summer Jazz Fire), ingezonden door Hoogeveen Plants uit Hazerswoude-Dorp is uitgeroepen tot de beste nieuwigheid van Plantarium 2014.

De compact groeiende plant bloeit op takken die 50-60 cm hoog zijn. Dat maakt de plant een opvallende vernieuwing binnen het bestaande sortiment Campsis, aldus de jury. Ook vonden ze de planten kwalitatief goed met gezond donkergroen blad en bloeien warm oranjerood.

De Hydrangea macrophylla ’Deep Purple’, ingezonden door De Jong Plant uit Boskoop, en Nandina domestica ’Lemon-Lime’ van Kolster uit Boskoop, werden beide ook met goud bekroond door de jury.

Kwaliteit redelijk
In totaal beoordeelde de jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) 99 inzendingen. Dat zijn er 9 minder dan vorig jaar. Er werden 22 bronzen, 14 zilveren en 3 gouden medailles toegekend.

Over het algemeen was de kwaliteit wel redelijk goed te noemen, aldus KVBC-voorzitter Dick Nieuwesteeg. „Maar her en der missen de puntjes op de i. Planten inzenden met mos op de potten moet je als kweker niet willen. Ook liet soms de kwaliteit van de planten te wensen over, wat vooral zichtbaar werd in matige bladkwaliteit. In een enkel geval vond de keuringscommissie ook ziekten en plagen op het blad.”

Plantarium vindt plaats van woensdag 27 t/m zaterdag 30 augustus in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Bron: De Boomkwekerij

Campsis ‘Takarazuka Fresa’ is uitgeroepen tot beste nieuwigheid van Plantarium 2014.