Bloem en Blad Consumenten geven hun terras of balkon een voldoende

  Consumenten geven hun terras of balkon een voldoende

  0

  Consumenten geven hun terras of balkon een 7,2; een stijging ten opzichte van vorig jaar toen ze nog een 6,7 gaven. Dit blijkt uit het Nationaal Balkon- en Terrasonderzoek 2017 van Mooiwatplantendoen.nl onder 635 balkon- en terrasbezitters.

  Mooiwatplantendoen.nl heeft voor de tweede keer een landelijk onderzoek gehouden onder balkon- en terrasbezitters om inzicht te krijgen in hun tevredenheid en gedrag. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect.

  Planten zijn bij 70% van de respondenten aanwezig. Vaak is het een mix van bloeiende, groene en kruidenplanten (48%) of alleen bloeiende planten (37%). De planten staan vooral in potten op de grond of hangen in bakken aan de reling. De plantloze balkon- en terrasbezitters (29%) geven aan dat ze onvoldoende ruimte en tijd hebben voor groen.

  Inspiratie bij bloemist

  De meeste balkon- en terrasbezitters doen groeninspiratie op in het tuincentrum of bij de bloemist (44%), op ruime afstand gevolgd door websites en blogs (16%), familie, vrienden, televisie, magazines en boeken. Groentips krijgen zij meestal in de winkel of van familie, vrienden en buren. Die laatste groep geeft ook het vaakst planten water tijdens de vakantie. Eén op de vijf mensen gaat op vakantie zonder dat iemand naar de planten omkijkt. Slechts 3% maakt gebruik van een automatisch watergeefsysteem.

  Trends

  Op de stelling ‘Mijn balkon of terras heeft dezelfde stijl als mijn interieur’ antwoordt 30% bevestigend, maar 70% geeft aan dat interieur en terras totaal van elkaar verschillen. Ter inspiratie presenteert Mooiwatplantendoen.nl drie eigentijdse terrassen, mede gebaseerd op de tuintrends van 2017. Het energieke terras met sterke kleuren en strakke lijnen, het ‘in balans’-terras met een combinatie van stoere en zachte materialen, en het harmonieuze terras gekenmerkt door beslotenheid, ontspanning en geurende planten.

  Bron en foto: Mooiwatplantendoen.nl

  Reageer op dit artikel

  avatar