Controleren op teken blijft belangrijk in groensector

Wie in het groen werkt, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. En daarmee een verhoogd risico op de ziekte van Lyme. Controleren op teken blijft daarom van belang. Dit is de boodschap in de Week van de teek die van 19 tot en met 23 april plaatsvindt.

Uit eerder onderzoek van Stigas blijkt dat werkenden in de sectoren hoveniers- en groenvoorziening, bos en natuur en groen, grond en infra al veel weten over de risico’s van teken. Zij zijn zich ervan bewust dat zij beschermende maatregelen moeten nemen en zich ook regelmatig moeten controleren.

Duidelijke afspraken

Toch is er ook nog veel te winnen. Bedrijven kunnen meer aandacht besteden aan duidelijke afspraken, het inschatten van de risico’s, voorlichting geven en het verstrekken van middelen die beschermen tegen teken. Voor wie in het groen werkt, blijft regelmatige controle en het snel verwijderen van teken van cruciaal belang.

Tekenspreekuur

Speciaal voor iedereen die in het groen werkt is er tijdens de Week van de teek tijdelijk het Tekenspreekuur. Deskundige in het voorkomen van tekenbeten Mirjam de Groot beantwoordt telefonisch je vragen over het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme. Het Stigas Tekenspreekuur is van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april van 9.00 uur tot 10.00 uur via tel. 06 – 20 09 66 79.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties