Copijn wint EILO Award

Tijdens het EILO (European Interior Landscaping Organisation) congres in Lyon werd donderdag 3 december de winnaar van de EILO Award bekend gemaakt. De internationale jury koos het binnenbeplantingsproject Liberty Global van Copijn tot mooiste project van afgelopen jaar.

Liberty Global is een kantorencomplex op Schiphol Rijk dat onlangs gerenoveerd is. Copijn kreeg een gecombineerde opdracht voor advies, ontwerp, levering en onderhoud. De beplanting varieert van een kleine plantenbak tot een 65 m2 Copijn Wonderwall in het restaurant.

Kas
Op het parkeerdek is een nieuwe kas gebouwd van 150 m2. Hier kan men op een informele manier lunchen of overleggen onder het groene bladerdak van de klimplanten. Copijn heeft ook de binnenbeplanting verzorgd voor meerdere etages binnen de vier gebouwen.

Publieksprijs
De jury waarin vijf Europese landen vertegenwoordigd waren, oordeelde dat Copijn met haar project het best scoorde op: “Bringing green to the people”. De publieksprijs ging naar Jardins de Gally uit Frankrijk , het project van Copijn werd daarbij tweede. Het was de derde keer dat de EILO Award uitgereikt werd.