Cultuurprijs Zuid-Holland voor Rachelle Eerhart

Maandag is de Cultuurprijs Zuid-Holland toegekend aan Rachelle Eerhart. De nieuwe provinciale onderscheiding is bedoeld voor mensen die op een positieve manier bijdragen aan het woonklimaat in de provincie.

Dit jaar is gekozen voor het werkgebied Natuur. Aan de prijs is een geldbedrag van €15.000 verbonden en een trofee. De Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds werd uitgereikt door Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Rachelle Eerhart ontvangt de Cultuurprijs Zuid-Holland vanwege haar inzet voor een duurzame samenleving. Eerhart werkt als regiocoördinator voor Rechtstreex Rotterdam, een organisatie die zich inzet voor een beter voedselsysteem door rechtstreeks producten van boeren in te kopen. Eerder was zij bestuursvoorzitter en coördinator van Stichting Eetbaar Park in Den Haag.

Natuureducatie
Ook droeg zij als projectleider bij IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid bij aan het versterken van de bewustwording van de connectie tussen mens en natuur.

Eerhart was ook betrokken bij de organisatie van de Climate Miles, de wandeling naar Parijs in november 2015 om aandacht te vragen voor de agenda van de klimaattop in Parijs.

Bekijk een TedX-talk van Rachelle Eerhart over stadslandbouw.