Dag van de Openbare Ruimte verhuist naar Jaarbeurs

Na twaalf jaar in Expo Houten verhuist de Dag van de Openbare Ruimte volgend jaar naar de Jaarbeurs in Utrecht. De eerstvolgende editie van de vakbeurs voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte is op 28 en 29 september 2016 in de Jaarbeurs.

De reden van de verhuizing is het capaciteitstekort in Expo Houten terwijl er juist nog behoefte is aan uitbreiding. Ook wordt een in 2015 wel verleende vergunning voor een tijdelijke uitbreiding van de beursvloer wellicht niet opnieuw verleend in 2016.

De jaarlijks groeiende bezoekersstroom kan in Expo Houten niet meer worden gefaciliteerd en beursorganisator ExpoProof moest al enige tijd noodgedwongen werken met een wachtlijst voor bedrijven die als exposant willen meedoen. Voor die bedrijven is er vanaf nu wel gelegenheid om een stand te reserveren.

Sfeer
Marcel Beelen, operationeel directeur bij ExpoProof, kijkt terug op een zeer goede jarenlange samenwerking met Expo Houten. „We hebben altijd zeer plezierig samengewerkt en de locatie in Houten was perfect vanwege de sfeer. We zijn ons zeer goed bewust dat de Dag van de Openbare Ruimte mede daardoor heeft kunnen groeien tot wat hij nu is. Met de overstap naar de Jaarbeurs hebben we daarom ook gefocust op drie belangrijke aspecten. De sfeer blijft intact, de organisatie blijft volledig in handen van ExpoProof en het concept blijft hetzelfde.”

Geen afscheid
Met de verhuizing van de Dag van de Openbare Ruimte wordt overigens niet helemaal afscheid genomen van de beurslocatie in Houten. ExpoProof organiseert er nog de vakbeurzen Dag van Verkeer & Mobiliteit, Dag van de Sportaccommodaties en de onlangs nieuw gelanceerde beurs Water in de Openbare Ruimte.