Tuin en Landschap Dag van de Openbare Ruimte

Dag van de Openbare Ruimte

0

De Dag van de Openbare Ruimte op 8 en 9 oktober in Expo Houten is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iedereen die werkzaam is binnen het werkveld openbare ruimte: ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer.

Op de beursvloer krijgen bezoekers een actueel beeld van producten en diensten op het vlak van openbare ruimte. In 2012 bezochten 4.516 geïnteresseerden de beurs, in 2013 kwamen 5.126 naar de Dag van de Openbare Ruimte.

Groen
De grootste groep bezoekers, in 2013 ruim 56%, komt voor groen. Van de bezoekers is de meerderheid ambtenaar, in 2013 was dat 63%. Landschapsarchitecten en ontwerpers zijn goed voor 15% van de bezoekers. Bezoekers komen vooral naar de beurs om kennis op te doen van nieuwe ontwikkelingen.

Tuin en Landschap-lezing
Evenals eerdere edities organiseert Tuin en Landschap ook dit jaar weer een lezing. Rosemarie Maas (planoloog, adviseur ruimtelijke ontwikkeling gemeente Rotterdam) en Kyra Kuitert (tuin- en landschapsontwerper, adviseur openbare ruimte Bureau K2) houden woensdag 8 oktober in de Wilgenzaal een lezing over de gebruiks(on)vriendelijke openbare ruimte.

Maas en Kuitert doen sinds anderhalf jaar onderzoek naar dit onderwerp. Aan de hand van goede én slechte voorbeelden gaan zij de dialoog aan met de zaal over de ruimtelijke voorwaarden voor een goed gebruikte openbare ruimte: veilig, aantrekkelijk, beweegvriendelijk, groen, kindvriendelijk, sociaal en toegankelijk.

Kijk hier voor meer informatie over de Dag van de Openbare Ruimte.