Veel aandacht voor bodemprofielen op Biobeurs

2015 is het internationale jaar van de bodem. Daarom was op de eerste editie van de Biobeurs in Zwolle, tussen de talloze stands met biologische producten ook ruimte voor bodembewerkingsmachines en workshops over bodemprofielen.

De Biobeurs op 21 en 22 januari in de IJsselhallen in Zwolle was met 200 standhouders volgeboekt, en met 8.747 bezoekers goed bezocht.

Biologische voedingsmiddelen zoals biologische kaas, worst, chocolade, tarwekoekjes, quinoatoetjes en ganzenrookworst vormden de hoofdmoot van de beurs, maar ook de bodemgerelateerde workshops en presentaties trokken veel aandacht.

Workshops
In een tot de nok toe gevuld zaaltje gaven Wageningen UR en Beter Bodembeheer een workshop over ’niet-kerende grondbewerking’. Coen ter Berg van het gelijknamige adviesbureau en Ruud Hendriks van Groenhorstcollege gaven tekst en uitleg bij levensgrote bodemprofielen.

LBI/WUR/PPO/Future Farmers gaven een lezing met de titel ’Save our Soils’ over hoe kennis van de bodem in actie omgezet kan worden. Bovendien ging op de Biobeurs de film ’Bodemboeren’ in première.