De Kruidhof gaat kruidentuin van de toekomst aanleggen

De Kruidhof in Buitenpost breidt uit met een kruidentuin van de toekomst. Die moet in 2018 volwassen zijn, wanneer Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Cursisten van het ontwerpinstituut maken het ontwerp.

Zij overhandigden onlangs aan Jan-Willem Zwart, directeur van de Friese botanische tuin, een projectboek. Daarin staan drie ontwerpconcepten voor de ‘Hortulus Herbam Futuro’.

De Kruidhof bestaat uit zeventien thematuinen rondom kruiden. Geen daarvan vertegenwoordigt een toekomstbeeld, het aspect van de tijd die nog komen gaat. Op verzoek van Zwart heeft een groep van tien tuinontwerpers, voortgekomen uit diverse cursussen van het ontwerpinstituut, onderzocht hoe de kruidentuin van de toekomst eruitziet.

Volwassen
Uit de drie aangeleverde concepten zal er één worden uitgekozen die vervolgens door de groep ontwerpers wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp. In 2018 moet deze tuin volwassen zijn, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is.

U kunt het projectboek hier als pdf inzien

Directeur Jan-Willem Zwart (geheel links) krijgt het rapport uit handen van (vlnr) Marcel Bellert, Arjan Sikkema, Rixt Langeveld en Irene Visser.