De Levende Tuin van VHG opgeleverd

De modeltuin ‘De Levende Tuin’ van Branchevereniging VHG is 6 november opgeleverd. De tuin is aangelegd op de Tuinen van Appeltern en wil natuur in de tuin onder consumenten promoten.

De modeltuin is ontworpen door Nico Wissing samen met de VHG Vakgroep Hoveniers. De tuin bestaat uit vijf cirkels. Elke cirkel heeft zijn eigen thema: ‘goed voor kleine dieren’, ‘een tweede leven’ (over hergebruik van materiaal en planten), ‘proeven en ruiken’, ‘een langer leven’ (duurzaamheid) en ‘beter voor ons allemaal’ (duurzaamheidaspecten).

Omdat consumenten vaak geen idee hebben hoe ze hun tuin duurzaam in kunnen richten, heeft de vakgroep hoveniers in 2009 het concept van De Levende Tuin ontwikkeld. Dit biedt hoveniers handvatten om de tuinen van klanten natuurrijker en duurzamer in te richten. De modeltuin ‘De Levende Tuin’ die nu is aangelegd, kan zowel de consument als de groene vakman inspireren. Op 1 maart 2014 wordt de tuin officieel geopend en is deze ook toegankelijk voor publiek.

Jacco Wisman, voorzitter van de VHG Vakgroep Hoveniers, onthult samen met Ben van Ooijen van Appeltern, de modeltuin De Levende Tuin.