Debat over waarde van groen

Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart vindt tijdens Boomfeestdag een jeugddebat plaats tussen kinderen en politici over het belang van bomen, groen, biodiversiteit en natuur.

Op 12 maart organiseren Stichting Nationale Boomfeestdag en Entente Florale Nederland dit debat in Park Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen. De discussie wordt gehouden onder leiding van Boomfeestdagambassadeur Helga van Leur.
De discussie heeft tot doel de media en de 750 genodigde kinderen te informeren over het belang van groen, maar ook om hen te betrekken bij wat zij belangrijk vinden in hun omgeving. Daarnaast worden de aanwezige stemgerechtigden – een week voor de verkiezingen – geïnspireerd tot het kiezen van een partij die de natuur een warm hart toedraagt.

Gemeenteraadsverkiezingen
Het thema van de Nationale Boomfeestdag is ‘Kiezen voor Bomen’ en dit thema sluit aan bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. In de aanloopperiode wordt tot aan de verkiezingsdatum het belang van natuur zoals bomen, planten en biodiversiteit onder de aandacht gebracht van de lokale politici.
Deze campagne ligt in het verlengde van de actie van Entente Florale, waarin de politici van de lokale partijen al vanaf juni dit jaar inhoudelijk worden geïnformeerd over de maatschappelijke en economische waarde van groen.