Tuin en Landschap Beurzen Voorzitter Unie van Waterschappen opent TuinIdee

Voorzitter Unie van Waterschappen opent TuinIdee

0

Van 22 tot en met 25 februari vindt in de Brabanthallen in Den Bosch TuinIdee plaats. De opening vindt plaats op donderdag 22 februari om 14.30 uur door Hans Oosters, voorzitter van de Unie van waterschappen.

Oosters is als voorzitter van de Unie van Waterschappen ook betrokken bij het nieuwe Deltaprogramma: een plan waarmee de overheid Nederland klimaatbestendig en waterrobuust wil maken. Het vergroenen van tuinen is hier onderdeel van.

Jennie Elzinga, beursmanager van TuinIdee 2018: „We merken dat mensen steeds meer tijd maken voor hun tuin. De een doet dat met het oog op gemak en luxe, terwijl de ander juist gaat voor groen en duurzaam. Maar wat mensen ook zoeken in een tuin, balkon of terras; TuinIdee biedt alle tuinliefhebbers ideeën, inspiratie en advies.”

Programma

Op TuinIdee doen bezoekers inspiratie en nieuwe ideeën op voor de ultieme tuinbeleving. Bijvoorbeeld in het Tuintheater, waar (boer) Tom Groot en Jurgen Smit laten zien hoe je hanging baskets maakt van pvc-buizen, en Rob Verlinden en Ivo Putman allerlei tips geven over bloemen en planten in de tuin. Maar denk ook aan presentaties over de urban jungle of eetbaar onkruid.

Nieuw deze editie zijn de creatieve workshops. Deze worden dagelijks gegeven om 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 en 16.30 uur en duren 30 tot 45 minuten.

Vakdag

Ook voor de vakman is er genoeg te beleven. Zo vindt op zaterdag de VHG Vakdag plaats. Tijdens deze bijeenkomst voor VHG-leden worden de winnaars bekend gemaakt van de Tuin van het Jaar én de Zwemvijver van het Jaar 2018.

In de middag is op de VHG-stand de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg afgerond en maakt de jury het winnende team bekend.

TuinIdee is van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2018 geopend van 10.00-18.00 uur. De entreeprijs bedraagt €12 per persoon in de online voorverkoop of €16,50  aan de kassa. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

Reageer op dit artikel

avatar